Duyurular

kiymetli gonuldaslarımız , vakıf binamızdaki cumartesi sohbetleri Bu hafta Egitimci yazar Mehmet Ayman ın Gazzali düsünce sisteminde bilgi ve süphe adlı sohbeti ile devam etmektedir .27/04/2024 Cumartesi saat 13.00 da Adı geçen sohbete Tüm gönüldaşlarımız davetlidir.


<p>Kiymetli gonuldaslarımız , vakıf binamızdaki cumartesi sohbetleri Bu hafta Egitimci yazar Mehmet Ayman ın Gazzali d&uuml;s&uuml;nce sisteminde bilgi ve s&uuml;phe adlı sohbeti ile devam etmektedir .27/04/2024 Cumartesi saat 13.00 da Adı ge&ccedil;en sohbete T&uuml;m g&ouml;n&uuml;ldaşlarımız davetlidir.</p>


Başbuğ Velilerden 33

 

Ezelle ebed arası Allah'a doğru giden evliya kervanları arasında en şanlısına ait 33 kolbaşılı "Altun Halka - Silsile-i Zeheb" çerçevesidir ki, keyfiyet ölçüsüyle temel sayısını, bütün kainat gibi O'ndan alır.


«Velîler Ordusu» kitabında hayatı anlatılan 333 Velînin içine, «Bir» sayısını Allah Resulüne verdikten sonra mukaddes emaneti O’ndan alıp günümüze kadar getiren, O’nunla beraber 33 büyük velî, esere bilhassa alınmamıştı. ... 


VAKFIMIZIN YENİ YAYIYININI BEKLEYİN 
                 

             "CÜMLE KAPISI"

                YAKINDA


Kayseri Hava Durumu
Anket
Döviz Bilgieri
Merkez Bankası Döviz Kuru
  ALIŞ   SATIŞ
USD 0   0
EURO 0   0
       
Özlü Sözler
Takvadan Kıymetli İzzet ve Şeref Yoktur
Sponsorlarımız
ARKADAŞ

ARKADAŞ !

   Arkadaş ,hiçbir ümit yok ,biliyoruz! Cihanın son moda yelkenlisi, gaflet rüzgarına, küfür akıntısına, cehil haritasına, hamakat kaptanına ve riya tayfasına göre yapılmıştır. Allah’tan mahrum devirlerin manasını göstermek için bizzat Allah’ın resmettiği bu manzarayı silmek, neşeli neşeli dalgalar üzerinde seken bu gemiyi yolundan çevirmek kimin haddi?

 Ne sulh olmasını bekle, ne yabancı reçetelerden şifa ümit et, ne de yeni şeçimlere

 bağlan !Hepsi masal, hepsi palavra!.. Bu devran, artık eşya ve hadiselere yepyeni bir tahakküm nizamiyle hayat ispat edemeyen milletlere zindan olacaktır.

Sense bu ihtilal dünyasında, tarihin kimyevi mayilerle silindiği ,güneşlere karnaval maskeleri geçirildiği, hakikatlerin morgta gizli tutulduğu bir bucakta ve ümit peşindesin!..

  Bu gidişe göre ümit görünmüyor arkadaş; bunu görüyoruz! Fakat biz müslümanız!  Müslüman, asılda ve prensipte bedbin olmasına, cesaretini kaybetmesine bilfiil imkan bulunmayandır…

 Madem ki –sen ve ben-biz varız, orada nasıl ve ne zaman büyüteceğini Allah’ın bildiği bir cihan vardır.

 Arkadaş,seni dibine çektiğim namütenahi derin zulmet kuyusunun içinden şimdi başını kaldır da kuyunun ağzındaki ışık halkasına bak:

 Bu zulmet kuyusu ya tersine çevrilip bizim hakikat abidemizi heykelleştirecek ,yahut ağzına kadar taşla doldurulup büsbütün ortadan kalkacaktır!

 O adam ki, Allah’a maliktir, neden mahrumdur; ve o adam ki, Allah’dan mahrumdur, neye maliktir, arkadaş?

  Bu yazı11.3.1949 tarihinde101 Çerçeve başlığı altında merhum Üstadım Necip Fazıl Kısakürek tarafından yazıldı sadece bir kelimesi değiştirildi.

 Sence bugün yazılmış gibi değil mi? ARKADAŞ!!!

                                                                                           Mustafa Cabat




Okunma Sayısı: 766


3.133.121.160








DİĞER HABERLER

Başkan'ın Mesajı
Aidat Borcu Sorgulama
Köşe Yazıları
Mustafa Kanlıoğlu

Mustafa Kanlıoğlu

Mustafa Özer (özer Koç)

Ahmed ceemal El Hamevi

Prf.Dr.Serdar demirel

N.Mehmet Solmaz

Mustafa Özer (özer Koç)

Mustafa Miyasoğlu

Mustafa Ekinci

Galip Boztoprak

Şeyma Kısakürek Sönmezocak

Mustafa Kanlıoğlu

Mustafa cabat

Ebubekir Sifil

Ali Biraderoğlu

İbrahim Ulueren

Mustafa Özer (özer Koç)

Ali Biraderoğlu

Mustafa cabat

Günlük Gazeteler
Sponsorlarımız

Kayseri Eğitim ve Kültür Vakfı

© Copyright 2020  V4.1 Tüm Hakları Saklıdır. | Vakıf Sitesi


Top