Duyurular

Kurban bayraminiz mubarek ve bekledigimiz bayramlara basamak olsun. Bayramlasma ucuncu bayram gunu(22/07/2021 Persembe) saat 15.00 da vakfimizin bahcesinde yapilacaktir. KAYSERI EGiTiM VE KULTUR VAKFI.

Başbuğ Velilerden 33

Ezelle ebed arası Allah'a doğru giden evliya kervanları arasında en şanlısına ait 33 kolbaşılı "Altun Halka - Silsile-i Zeheb" çerçevesidir ki, keyfiyet ölçüsüyle temel sayısını, bütün kainat gibi O'ndan alır.

Kayseri Hava Durumu
Döviz Bilgieri
Merkez Bankası Döviz Kuru
  ALIŞ   SATIŞ
USD 8,5099   8,5252
EURO 10,0483   10,0664

Özlü Sözler
En güzel edeb, İslami ahlaktır
Sponsorlarımız
Vefeyat ve Mersiye Hitabe

Vefeyatve Mersiye hitabe

• İnsan ve cemiyetin iç ve dış hayatını, bütün derinliği, sonsuzluğu, güzelliği ve doğruluğuyla tekeffül eden tek nizamın İslâmiyet olduğuna inanıyoruz!.

• İslâm Şeriatinin, ham yobazdaki kuru ve nefsani idrak dışında ve kendi öz saffet, asliyet ve tamamiyeti içinde hiçbir tecezzi ve muvazaa kabul etmez bir bütün olduğuna inanıyoruz!.

• (Rönesans)tan sonraki dünyanın İslâmi gözle görülemediğine ve güdülemediğine inanıyoruz!

• Tanzimata kadar bütün ricat ve hezimet tarihimiz boyunca, meydanın, sadece kışır ezbercisi,ezberlediği ebedî hakikatlerin aşk ve hikmetinden uzak, tavla zarı gibi dar ve dört köşe ruhundan başka dayanağı olmayan ham ve kaba softalar elinde kaldığına ve başımıza ne gelmişse bu yüzden geldiğine inanıyoruz!

• Dâvanın İslâmiyeti anlatmaktan başka bir şey olmadığına, yeni baştan kendi ruh kökümüzü muhasebe ve murakabe etmekten başka bir iş bulunmadığına; kaybettiğimiz kıymetleri öz bahçemizde kuyuya düşürüp sonra şaşkınlar gibi sokak sokak ve iklim iklim dışarıda kıymet aradığımıza inanıyoruz!

• İslâmiyeti bildiğimizi sandığımıza, halbuki tek bilmediğimiz şeyin İslâmiyet olduğuna;yegâne felaketin de bilindiği sanılan bir şeyin tekrar gözden geçirilmesine mâni olan o meşum kayıtsızlık ve o ahmak istiğnadan doğduğuna inanıyoruz!

****

Diye haykıran bir ses, en güçlü yankısını Kayseri’de buldu.Bu sesin kalitesini,samimiyetini,gücünü ve benzersizliğini anlayan Kayseri’nin münevverleri ona kulak verdiler. Büyük Doğu Cemiyetinin birinci şubesi Kayseri ‘de (8 Şubat 1950, Çarşamba günü) açıldı.

İşte o meşaleyi elden ele taşıyan Kayseri'nin münevverleri bu gün Kayseri Eğitim ve Kültür vakfı çatısı altında toplanmış bulunmaktadır. .Çilesi olan bu münevver insanların devraldıkları  meşaleyi gelecek nesillere ulaştırma çabaları vakfımız nezdinde  devam etmektedir.

MUSTAFA FİKRİ TEKELİOĞLU
Okunma Sayısı: 149